Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Språk och kommunikation

Skapad 2016-01-22 14:02 i Pysslingen Förskolor Hinden Pysslingen
Språkarbete med tvååringar
Förskola
Vi arbetar aktivt i vardagen med att utveckla barnens språk och kommunikation. Vi för dialoger med barnen och uppmuntrar dem till att själva uttrycka sig.

Språket är en sån viktig del i barnens förmåga att kommunicera med andra människor. Därför vill vi stötta och utveckla barnen i sin förmåga att lyssna, visa och berätta vad de tänker , tycker och vill.

Innehåll

MÅL

* Utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra.

* Utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa.

 

 

 

 

 

Vi ser att målet är nått när

*Barnen vågar ta för sig mer än de tidigare gjort.
*Barnen har lärt sig nya ord, fått intresse för att rimma och lärt sig lägesord. VAD SÄGER STYRDOKUMENTEN?

Kopplingar till läroplan

  • Lpfö98 Rev. 2016
    Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra,
  • Lpfö98 Rev. 2016
    Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation,
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: