Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Svenska Respons och bearbetning av text, år 8, Vt-16

Skapad 2016-01-26 13:32 i Fullriggaren Malevik 4-9 Kungsbacka Förskola & Grundskola
Arbete med olika textyper samt respons och bearbetning av texter.
Grundskola 6 – 9 Svenska
...

Innehåll

Det här skall du lära dig

Du ska få en större förståelse för olika typer av texter, vad de har för kännetecken och hur man kan utveckla och bearbeta texter så att de blir ännu bättre.

Så här kommer vi att arbeta

Vi kommer att gemensamt diskutera olika exempeltexter. Vi kommer att öva på att ge respons på och bearbeta olika texter enskilt och gemensamt. Vi arbetar alla med samma texter i detta arbetsområde för att underlätta diskussionen och visa på tydliga exempel.

Så här redovisar du dina kunskaper

Du deltar aktivt vid diskussioner om texter, respons och bearbetning under lektionstid. Du övar på att ge respons på olika texter enskilt och i grupp. Du genomför under ett lektionstillfälle en egen respons och bearbetning av en text som din lärare valt.

Matriser

Sv
Respons och bearbetning av texter.

E
C
A
Respons och bearbetning av texter.
Du kan ge enkla omdömen om texters innehåll och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du kan ge utvecklade omdömen om texters innehåll och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett relativt väl fungerande sätt.
Du kan ge välutvecklade och nyanserade omdömen om texters innehåll och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: