Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rörelse

Skapad 2016-01-31 12:55 i Pysslingen Förskolor Maria Ro Pysslingen
Visionen är att utgå från rörelse, fin och grovmotorik. I ämnet får vi också in hälsa som ligger i grunden för rörelse. Utifrån detta så kommer vi att komma in på andra ämnen såsom matematik, språk, natur och teknik. Det finns inga begränsningar utan barnen leder oss in på olika spår. Detta för att stimulerar och utmana varje barns lärande och utveckling.
Förskola
...

Innehåll

Vad jobbar vi med?

 Vi kommer att jobba med rörelse, grov och finmotorik. Där rörelsen och hälsa ligger mest i fokus. 

Vi kommer använda oss av olika gymnastik övningar, motorik och koordinations övningar samt rörelse lekar. Vilket också kommer omfatta sång,drama och instrument. 

Allt från att räkna stegen i en grovmotorik övning till att genom kreativiteten dramatisera en saga ihopa. Eller öva sitt penngrepp och hur man håller i pennan, kritan i en finmotorik övning

 

Varför jobbar vi med det? Syfte?

 Detta är ett intresse som vi sett infunnit sig hos varje barn. Barnen kommer utmanar sin motorik och utveckla sig vidare med bredare kunskaper.

Hur kommer vi jobba med det?

Vi kommer att arbeta mycket med fysiska aktiviteter. I aktuell forskning visar det att barns inlärning ökar om man rör sig mer fysiskt. Vi kommer också ta reda på många olika fakta om kroppen och vilka funktioner de är till för.

Vi kommer på ett lekfullt sätt även få in språket som i rim och ramsor och lek med ord. Därav kommer även skapandet finnas med.

 

Hur gick det?


Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: