Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Idrott - Förskoleklassen - Mjuka bollar del 2

Skapad 2016-02-29 09:53 i Tunaskolan F-6 Lunds för- och grundskolor
Idrottslektion i förskoleklassen.
Grundskola F Idrott och hälsa

Mjuka bollar och bollvanan.

Kan man kasta ur man vill när någon annan ska fånga bollen?
Hur ska jag kasta för att vem som helst ska kunna fånga alla bollar jag kastar? 

Innehåll

Mål

"Genom undervisningen ska eleverna få möta många olika slags aktiviteter. Eleverna ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om vad som påverkar den fysiska förmågan och hur man kan påverka sin hälsa genom hela livet." Lgr11, Idh

Syfte

Syftet med denna aktivitet är att eleverna ska få öva på sin bollvana och känna sig trygga med att bollar kastat mot en och att man kan fånga dessa när de kommer. Eleverna ska få känna på ett av de vanligaste redskap som används i idrott runt om i landet, bollen. 

Arbetets gång

Vi börjar med en mjuk boll, man öva att kasta så att man själv kan fånga. Sedan står man två och två och kastar mellan sig. Till slut kommer alla stå i samma ring och kasta bollen åt vänster. Efter en stund läggs en boll till i ringen. Max antalet bollar bestäms utifrån hur många elever som står i ringen. Lektionen slutar med att man göra om de första övningarna igen ensam. 

Reflektion

Innan genomförd lektion: Jag tror att till en börjar kommer eleverna inte ha några som helst problem med att fånga eller kasta. Med cirkelövningen måste de öka sin koncentration till mer än en person, detta kommer blir svårare ju fler bollar som kommer in i ringen. 

Efter genomförd lektion: 

Elevreflektion: 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: