Vi kommer att prata om kretsloppet, vad är ett kretslopp?
Vi kommer att se film om vatten.
Vi läser litteratur om vatten.
Vi kommer att utföra gemensamma experiment.
Vi skriver faktatexter och vattensagor.
Kopplingar till läroplan
-
Ma 1-3
Geometri Jämförelser och uppskattningar av matematiska storheter. Mätning av längd, massa, volym och tid med vanliga nutida och äldre måttenheter.
-
Sv 1-3
Läsa och skriva Handstil och att skriva med digitala verktyg.
-
Sv 1-3
Berättande texter och sakprosatexter Berättande texters budskap, uppbyggnad och innehåll. Hur en berättande text kan organiseras med inledning, händelseförlopp och avslutning samt litterära personbeskrivningar.
-
Sv 1-3
Berättande texter och sakprosatexter Beskrivande och förklarande texter, till exempel faktatexter för barn, och hur deras innehåll kan organiseras
-
Tk 1-3
Tekniska lösningar Några vanliga tekniska lösningar där människan härmat naturen, till exempel den kupade handen som förebild för förvaringskärl.
-
Tk 1-3
Teknik, människa, samhälle och miljö Några föremål i elevens vardag och hur de är anpassade efter människans behov.
-
NO 1-3
Material och ämnen i vår omgivning Materials egenskaper och hur material och föremål kan sorteras efter egenskaperna utseende, magnetism, ledningsförmåga och om de flyter eller sjunker i vatten.
-
NO 1-3
Material och ämnen i vår omgivning Vattnets olika former fast, flytande och gas. Övergångar mellan formerna: avdunstning, kokning, kondensering, smältning och stelning.
-
NO 1-3
Metoder och arbetssätt Enkla naturvetenskapliga undersökningar.
-
NO 1-3
Metoder och arbetssätt Dokumentation av naturvetenskapliga undersökningar med text, bild och andra uttrycksformer, såväl med som utan digitala verktyg.