Under vårterminen kommer vi på avdelningen Blåsippan att arbeta med tema vatten. Under arbetet med tema vatten kommer barnen att vara indelade i tre grupper. Alla grupperna kommer att ha en gemensam introduktion för att sedan varje tillfälle skall styras utifrån barnens intresse, pedagogens idéer och även väder/årstid.
Innehållet under varje tematillfälle kommer att planeras utifrån den enskilda gruppen, vilket kommer att innebära att de tre grupperna kan innehålla olika aktiviteter. Tanken med innehållet är att det bland annat skall styras efter barnens intresse men även efter väder och årstid.
Huvudmål utifrån LPFÖ-98
Pedagogens syfte
Alla tre grupperna startade tema vatten med en introduktion. Denna introduktion handlade om att barnen tillsammans med ansvarig pedagog tittade på bilder som hade en gemensam nämnare, nämligen vatten. Barnen fick då turas om att berätta vad de såg på bilderna och sedan försöka lista ut vad de hade gemensamt.
Varje pedagog ansvar enskilt för att ta fram material och aktiviteter till den grupp man ansvarar för. Pedagogerna skall även kunna få tips av varandra genom att man delar med sig till varandra av vad man gör med sin grupp som berör tema vatten. Det kan även hända att pedagogerna planerar några aktiviteter gemensamt utifrån det intresse barngrupperna visar.
Under temaarbetet kommer vår modersmålsstödjare att finnas med för att skapa en trygghet och djupare förståelse för barnen som är i behov utav detta.
Vi kommer att dokumentera med hjälp av bilder och alster som barnen skapar. Vi kommer även att dokumentera med bilder tagna av pedagogen och dennes reflektion.
Varje pedagog ansvarar för att dokumentera och reflektera över den grupp man har ansvar för.
Vi kommer att ge varandra fortlöpande information om vad de olika grupperna arbetar med under temat.
Vi har en gemensam utvärdering vid terminens slut.