Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Religionens roll!

Skapad 2016-03-11 09:10 i Rydsbergsskolan grundskola Lerum
Grundskola 9 Religionskunskap
...

Innehåll

Kursens innehåll / material

Vi kommer att i religion läsa om vad religion är, andra livsåskådningar, om religionens roll i samhället samt livsfrågor.

 

Jag förväntar mig att alla går igenom grundkursen. Men det finns alternativ. Grundkursens material är på Digilär och är som följer:

  • Religioner och livsåskådningar - kapitel 3 Vad är religion? kapitel 4 Andra livsåskådningar
  • Religionen och samhälle - samtliga kapitel
  • Identitet och livsfrågor - samtliga kapitel

 

Alternativ 1 - enkel nivå

...innebär att svara på kapitlens samtliga 123-frågor (instuderingsfrågor, 111 st totalt). Idén med alla dessa frågor är att du ska ta dig igenom innehållet. Frågorna kräver oftast enkla svar och inte så omfattande alltså.

När du är klar med frågorna följer ett skarpt läge dvs test - valbart muntligt eller skriftligt. Lämpligtvis vecka 15-16.

 

Alternativ 2 - svårare nivå

...innebär att svara på de arbetsuppgifter som finns till varje kapitel; då det är flera arbetsuppgifter väljer du själv hur många du vill göra. Jag förutsätter att du på den svårare nivån tar dig igenom kapitlen, läser eller lyssnar, och tar del av innehållet men inte lägger energi/tid på att svara på 123-uppgifterna utan använder istället energi/tid till arbetsuppgifterna.

De som väljer det här spåret bör vara klara med sina arbetsuppgifter senast fredag vecka 15 för att vara väl förberedd för skarpt läge dvs veckotest, ett test där man har en vecka på sig att bli färdig och lämna in. Testet delas ut på måndagen och lämnas in på fredagen. Inlämningen är den 22 april.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: