Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jä Vt-16 åk5 Bl "mandela, Picasso" TF

Skapad 2016-03-14 10:28 i Järnåkraskolan 4-9 Lunds för- och grundskolor
Arbetsområdet avser bildskapande med komplementfärger Vad är komplementfärger?
Grundskola 5 Biologi

Du skall använda dig av komplementfärger och under tystnad och lugn fylla i mandelan.

Med inspiration av Picassos  film på youtube skall du rita och uttrycka dig med komplements färgerna.

Innehåll

Avsnitt 1

Matriser

Bi
Jä Ht-15 åk5 Bl

Rubrik 1

Skissa (skapa bilder) Om du inte gör det som anges för nivå 1 innebär det att du drar ett fåtal hårda streck med pennan istället för att skissa. Du behöver tänka på att rita löst med många små streck.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
Eleven kan framställa bilder genom att använda några olika tekniker på ett i huvudsak fungerande sätt för att skapa olika uttryck. Du kan komplementsfärgerna men fyller inte inte hela rutan Du har kännedom om och ger uttryck för Picassos tanke i ditt verk.
Eleven kan framställa bilder genom att använda några olika tekniker på ett relativt väl fungerande och varierat sätt för att skapa olika uttryck. Du kan komplementsfärgerna fyller i mandelan med bra täckande färg. Du har kännedom om och ger uttryck för Picassos tanke i ditt verk. Man känner tanken!
Eleven kan framställa bilder genom att använda några olika tekniker på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt för att skapa olika uttryck. Du kan komplementsfärgerna fyller i mandelan med mycket bra täckande färg. Du har kännedom om och ger uttryck för Picassos tanke i ditt verk. Man känner tanken! Och förstår att det är Picasso som är inspirationskällan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: