Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Life down under

Skapad 2016-03-14 14:04 i Kristinedalskolan Stenungsund
Vi kommer under detta temat möta en surfare och en krokodiljägare som hjälper oss att lära oss mer om Australien och hur djuren lever där.
Grundskola 6 Engelska

Vi börjar med att introducera det nya temat genom att lyssna på en låt med Iggy Azalea som blir den första ledtråden för eleverna, vilka teman är möjliga att de kan finnas när vi lyssnar på hon? I detta fall är det att hon kommer ifrån Australien. Efter att vi lyssnat klart på hennes låt får vi besök av en surfare och en krokodiljägare, där de presenterar sig själva och pratar om deras intressen. Eleverna får här ytterligare fler ledtrådar om vad temat kan handla om, efter att eleverna kommit fram till att det är Australien vi ska jobba med kollar vi på en film med Steve Irwin. Vi valde att visa en film där Steve ska mata krokodiler och där han arbetar med en blind alligator som ska bygga upp sitt näste.  

Innehåll

Syfte

Att eleverna ska få möjlighet att utveckla sina kunskaper om ett engelskspråkigt land( Australien). Hur ser Australien ut? Vilka djur finns där? Klimatet? 

Arbetssätt

Olika faktafilmer och texter om och från Australien. 

Skriva egna faktatexter om ett djur från Australien. 

Glosor som är relaterade till Australien. 

Muntlig kommunikation under lektionerna med olika samtalsövningar. 

Hur visar vi vad vi lärt oss?

Läxförhör på glosor varje vecka. 

Skriftlig inlämningsuppgift.

Delaktighet under lektionen. 

Uppgifter

  • Skrivuppgift

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: