Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Optik/synen och akustik/hörseln 8A1 vt-16

Skapad 2016-03-16 19:54 i Östlyckeskolan Alingsås
Grundskola 7 – 9 Biologi Fysik
...

Innehåll

Avsnitt 1

Matriser

Fy Bi
Optik/syn och akustik/hörsel

Optik-syn

Denna del redovisades med skriftligt prov.
E
C
A
Biologiska sammanhang, begrepp, modeller & teorier
Bi
Eleven har grundläggande kunskaper om synen och visar det genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av biologins begrepp, modeller och teorier.
Eleven har goda kunskaper om synen och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av biologins begrepp, modeller och teorier.
Eleven har mycket goda kunskaper om synen och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av biologins begrepp, modeller och teorier.
Fysikaliska sammanhang, begrepp, modeller & teorier
Fy
Eleven har grundläggande kunskaper ljus och visar det genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Eleven har goda kunskaper om ljus och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Eleven har mycket goda kunskaper om ljus och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.

Akustik-hörseln

Denna del redovisades skriftligt eller med en ljudfil.
E
C
A
Söka information
Bi, Fy
Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Fysikaliska sammanhang, begrepp, modeller & teorier
Fy
Eleven har grundläggande kunskaper ljud och visar det genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Eleven har goda kunskaper om ljud och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Eleven har mycket goda kunskaper om ljud och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Biologiska sammanhang, begrepp, modeller & teorier
Bi
Eleven har grundläggande kunskaper om hörseln och visar det genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av biologins begrepp, modeller och teorier.
Eleven har goda kunskaper om hörseln och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av biologins begrepp, modeller och teorier.
Eleven har mycket goda kunskaper om hörseln och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av biologins begrepp, modeller och teorier.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: