Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jä vt 16 åk 9 Bild Fantasidjur AF

Skapad 2016-03-17 10:13 i Järnåkraskolan 4-9 Lunds för- och grundskolor
LPP i bild för åk 9 vt 16
Grundskola 9 Bild
...

Innehåll

Bild

åk 9 vt 16

Mål för elev

Du ska bli bättre på att skapa en bild av ett eget fantasidjur i stort format .Du kan  ta hjälp av olika tekniker.

Innehåll

Arbetsområdet avser kunskapsområdet bildframställning.

Genomförande

Arbetet pågår under vårterminens första del. Du kommer göra bilder av ett eget fantasidjur Det ska vara i stort format . Du väljer själv med vad du vill färglägga bilderna.

Bedömning

Bedömningen avser din förmåga att skapa bilder. Se matrisen för kvalitetsnivåer.

Kursplanemål

Genom undervisningen i ämnet bild ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material.

Matriser

Bl
Bild åk 9

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Skapa bilder
Eleven använder olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck. Exempel: Dina bilder har visst fokus och de visar att du behärskar något uttrycksmedel. Du klarar kanske att använda linjer och för att skapa fokus (fånga åskådarens blick) men du har svårt att använda färg, ljus och skugga på samma sätt.
Eleven använder olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck. Exempel: Dina bilder har fokus som fångar tittarens intresse och de visar att du behärskar flera uttrycksmedel som tex. färg, ljus och skugga. När du gör bilden är du osäker på vad som kommer att bli bildens fokus.
Eleven använder olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck. Exempel: Dina bilder har tydligt fokus som fångar tittarens intresse. Du behärskar de flesta uttrycksmedel och kan använda dem för att skapa variation mellan färgtoner, skuggningar, olika stora ytor, och olika mycket detaljer. Du vet hur du ska göra för att avgöra var fokus i bilden hamnar.” Genom att göra så här, kommer fokus att bli…”
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: