Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jä vt 16 Bild åk 5

Skapad 2016-04-05 09:38 i Järnåkraskolan 4-9 Lunds för- och grundskolor
LPP i bild för åk 5 vt 16
Grundskola 5 Bild
...

Innehåll

Bild

åk 5 vt 16

Mål för elev

Du ska bli bättre på att skapa bilder med hjälp av olika tekniker.

Innehåll

Arbetsområdet avser kunskapsområdet bildframställning.

Genomförande

Arbetet pågår under vårterminen. Du kommer bland annat att göra ett pussel av olika färger och former, en affisch till till exempel ett klassdisco och träna färgblandning med pensel och vattenfärg.

Bedömning

Bedömningen avser din förmåga att skapa bilder. Se matrisen för kvalitetsnivåer.

Kursplanemål

Genom undervisningen i ämnet bild ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material.

Matriser

Bl
Bild åk 5

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Skapa Bilder
Eleven kan använda några olika tekniker, verktyg och material på i huvudsak fungerande sätt för att skapa olika uttryck. Exempel: Du gör bilder men du behöver utveckla din teknik för penselföring, färgkonsistens och hur hårt du ska trycka med pennan. Om du till exempel ska göra skarpa kontraster så är du osäker på hur du ska göra för att lyckas med det.
Eleven kan använda några olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt för att skapa olika uttryck. Exempel: Du behärskar någon teknik, kanske penselföring, men du har svårare för andra tex. färgkonsistens eller hur hårt du ska trycka med pennan.
Eleven kan använda några olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt för att skapa olika uttryck. Exempel: Du behärskar flera tekniker som tex. penselföring, färgkonsistens och hur hårt du ska trycka med pennan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: