Vi kommer att läsa och samtala om sagors uppbyggnad och tillsammans göra ett "sagorecept".
Vi kommer att ha genomgångar och du kommer att få träna dig på att hur du ska skriva dialoger, exempelvis genom att använda talstreck.
Du kommer att få träna dig på att läsa sagor både tyst och högt för andra.
Du kommer att få planera egen saga utifrån ett "sagorecept".
Du kommer att skriva en saga och bearbeta innehållet så att handlingen är tydlig, beskrivande ord finns med och att den är tydlig och läsbar.
Du kommer att få måla egna bilder som passar till din saga.
Du kommer att få redovisa din saga.
Kopplingar till läroplan
-
Sv 4-6
Läsa och skriva Lässtrategier för att förstå och tolka texter från olika medier samt för att urskilja texters budskap, både de uttalade och sådant som står mellan raderna.
-
Sv 4-6
Läsa och skriva Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord, bild och ljud samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.
-
Sv 4-6
Läsa och skriva Handstil samt att skriva, disponera och redigera texter för hand och med hjälp av digitala verktyg.
-
Sv 4-6
Läsa och skriva Språkets struktur med meningsbyggnad, huvudsatser, bisatser, stavningsregler, skiljetecken, ords böjningsformer och ordklasser. Textuppbyggnad med hjälp av sambandsord.
-
Sv 4-6
Berättande texter och sakprosatexter Berättande texter och poetiska texter för barn och unga från olika tider, från Sverige, Norden och övriga världen. Texter i form av skönlitteratur, lyrik, dramatik, sagor och myter som belyser människors villkor och identitets- och livsfrågor.
-
Sv 4-6
Berättande texter och sakprosatexter Berättande texters budskap, språkliga drag och typiska uppbyggnad med parallellhandling och tillbakablickar, miljö- och personbeskrivningar samt dialoger.