Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelska 9: Commonwealth of nations

Skapad 2016-04-12 13:50 i Almåsskolan Mölndals Stad
Grundskola 7 – 9 Engelska

Samväldet är en organisation av 53 självständiga länder. På engelska heter Samväldet Commonwealth of Nations, men kallas ofta bara The Commonwealth. Dessa är Storbritannien och huvudsakligen länder som tidigare varit brittiska kolonier. 

Uppgift: Välj ett medlemsland i samväldet att fördjupa dig i. Hitta information om landet såsom levnadsvillkor, traditioner, geografi, historia, kulturella företeelser, näringsliv, sevärdheter med mera. Du väljer om du vill arbeta enskilt, parvis eller i grupp. Arbetet ska redovisas muntligt, du/ni väljer vilka hjälpmedel ni vill använda för att redovisningen ska bli intressant för åhörarna. 

Arbetsområdet avslutas med en skrivuppgift kopplad till ditt land (skrivs under en lektion efter muntliga presentationer). 

Innehåll

Planeringens koppling till läroplanen

Engelska språket omger oss i vardagen och används inom så skilda områden som politik, utbildning och ekonomi. Kunskaper i engelska ökar därför dina möjligheter att ingå i olika sociala och kulturella sammanhang och delta i internationelt studie- och arbetsliv. Undervisningen  i ämnet ska syfta till att du utvecklar dina kunskaper i engelska språket och dina kunskaper om områden och sammanhang där engelska används.

Undervisningen (Konkretisering av läroplan)

Matriser

En
Ämnesmatris Lgr 11 – Engelska 7-9

Skriva
– Skriftlig framställning
Eleven behöver arbeta vidare för att nå lägsta kunskapskrav.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande.Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande.Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Tala
– Presentera
Eleven behöver arbeta vidare för att nå lägsta kunskapskrav.
I muntliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande.
I muntliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande. Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I muntliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande. Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: