Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bilden av antiken

Skapad 2016-04-17 13:53 i Öjersjö Brunn Partille
Du kommer att skapa en bild av antiken.
Grundskola 7 – 9 Bild

Du har under våren läst om antiken i historieämnet. Din uppgift blir nu att skapa en informerande/berättande bild av vad antiken innebär för dig.

Innehåll

Vad du kommer att göra

Välj ett tema från allt som du lärt kring antiken och gör en bild av det. Det kan vara vapnena, kläderna, frisyrerna, gudarna, kartor, tidsaxlar, en särskild kejsare eller person... Du väljer vad.

Tanken är att era bilder sedan ska skapa en vägg av bilder kring antiken som hjälper er att minnas vad antiken är. 

Hur bilden skapas

I detta arbete handlar det om rita för hand. Du använder din kunskap, dina erfarenheter och inspirationsbilder för att skapa din bild. 

Centralt innehåll

Kopplingar till läroplan

 • Bl  7-9
  Bildframställning Framställning av berättande informativa och samhällsorienterande bilder om egna erfarenheter, åsikter och upplevelser.
 • Bl  7-9
  Redskap för bildframställning Material och verktyg för två- och tredimensionellt arbete och hur dessa kan användas för bestämda syften.

Bedömning

Det som bedömningen i detta arbete kommer att bygga på är din förmåga att:

- skapa en bild/bilder som visar på din erfarenhet av antiken.

- välja och använda tekniker för att skapa en bild.

Bedömningen av detta arbete kommer att vägas in i betyget, men inte ha samma tyngd som tidigare arbetsområden pga tidsaspekten och det faktum att bedömningen läggs på min vikarierande lärare. Betrakta detta arbete som ett sätt för dig att utveckla din tekniska skicklighet och öva dig i att hantera och välja tekniker.

 

Kopplingar till läroplan

 • Bl  E 9
  Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk och delvis genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
 • Bl  E 9
  I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: