Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

PP i temat: Det händer i mig.

Skapad 2016-04-28 19:35 i Freinetskolan Mimer Freinet
Du lär dig mer om din kropp och hur den fungerar. Bl.a. genom att experimentera.
Grundskola F NO (år 1-3) Teknik
...

Innehåll

Centralt innehåll

Kopplingar till läroplan

 • Tk  1-3
  Tekniska lösningar Några vanliga föremål där enkla mekanismer som hävstänger och länkar används för att uppnå en viss funktion, till exempel föremål på lekplatser och husgeråd av olika slag.
 • NO
  Syfte - Biologi använda kunskaper i biologi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet,
 • NO  1-3
  Kropp och hälsa Betydelsen av mat, sömn, hygien, motion och sociala relationer för att må bra.
 • NO  1-3
  Kropp och hälsa Människans kroppsdelar, deras namn och funktion.
 • NO  1-3
  Kropp och hälsa Människans upplevelser av ljus, ljud, temperatur, smak och doft med hjälp av olika sinnen.
 • NO  1-3
  Metoder och arbetssätt Enkla naturvetenskapliga undersökningar.

Arbetssätt, arbetsformer

Du kommer att lära dig mer om hur din kropp fungerar genom att göra olika experiment där du får använda dina sinnen. Du lär dig fakta om viktiga organ i kroppen och sambanden mellan kost, motion, sömn, hygien och sociala relationer för att må bra genom att delta i samtal, se filmer och läsa och skriva egna texter. Du kommer också att få prova ett yogapass.

Vi kommer arbeta med hur kosten påverkar din hälsa. Du får lyssna på när kökspersonal berättar om vad man kan äta för att få i sig det kroppen behöver.

Vi åker till naturhistoriska riksmuseét och besöker utställningen om kroppen.Där får du prova olika aktiviteter som har med kroppen och våra sinnen att göra till exempel: hoppa lika långt som en hare, gissa vad det är för olika lukter och sätta fast olika kroppsdelar på rätt plats.

Du kommer at få göra olika experiment med dina sinnen. Då kommer du att öva på att läsa instruktionen till experimentet, genomföra experimentet och skriva hur det gick.

 

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: