Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vandrande Pinnar

Skapad 2016-04-29 10:19 i Alprosen Haninge
Bygga Dröm(v)ärlden
Förskola

Barnens intresse för Vandrande pinnarna har hållit i sig under två terminer. De har innan pinnarna flyttat in till avdelningen funderat och ritat vad en vandrande pinne är, vad gillar de och vad äter de. Senare under projektets gång har barnen tittat nära på pinnarna och arbetat med teckning och lera vid flera tillfällen Vi har sett att barnen märkt fler detaljer ex att stjärten ser ut som en blomma. De har också uppmärksammat egna och andras lärprocesser. -Oj du har tittat noga.

Vi vill nu i slutet av terminen göra en extra reflektion tillsammans med barnen. Vilka frågor fått svar på och är det något de fortfarande undrar.

 

Innehåll

Insats

 

J är inne med 6 st barn och en skuggpedagog.

Vi pratar om vilka frågor som finns kvar. Selmas fråga om Pinnarna gillar dans kommer upp igen.Vi tar fram "lille skutt" från terrariet och hämtar datorn och lyssnar på olika slags musik från youtube. Vi lyssnar och tittar hur lille skutt reagerar. Vi provar att dansa som vandrande pinnar till musiken. Bla rock n´roll, klassisk, hårdrock, pop. Vi avslutar med att teckna pinnen som dansar och musiken den gillade bäst.

Analys

Barnen berättade senare på samlingen för övriga kamrater vad de gjort och de fick också lyssna på musiken. Barnen verkar nöjda och har fått svar på sin fråga. Alla barnen var överens om att pinnen gillade rock ´n roll ( Let´s twist again) bäst men valde ändå att rita den musiken de gillade bäst själva, Frans, If i where sorry.

Avslutningsvis fick barnen vara med och välja ut en del av det material vi valde ut att visa på utställningen på förskolans dag. 

Kopplingar till läroplan

  • Lpfö98 Rev. 2016
    Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv,
  • Lpfö98 Rev. 2016
    Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,
  • Lpfö98 Rev. 2016
    Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: