Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Energi

Skapad 2016-05-11 09:42 i Palettskolan Lunds för- och grundskolor
Energi Elektriska kretsar, Magneter
Grundskola 5 Fysik

Vad är energi?

Hur använder vi energi?

Vilka energikällor finns det?

Hur fungerar magneter och hur använder vi dem?

 

Innehåll

Beskrivning av arbetsområdet för elev

Matriser

Fy
Energi

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Muntligt
Du kan diskutera på ett enkelt sätt om elektriska kretsar, magneter och rörelse. Du jämför hur de hänger ihop med andra saker i fysiken.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt om elektriska kretsar, magneter och rörelse. Du jämför hur de hänger ihop med andra saker i fysiken.
Du kan diskutera på ett väl utvecklat sätt om elektriska kretsar, magneter och rörelse. Du jämför hur de hänger ihop med andra saker i fysiken.
Fakta
Du kan ge exempel och beskriva energikällor och energianvändning . Du beskriver på ett ganska bra sätt hur det hänger ihop med energins flöde och att energi är oförstörbart.
Du kan ge exempel och förklara hur energikällor och energianvändning hänger ihop på ett enkelt sätt. Du förklarar på ett utvecklat sätt hur det hänger ihop med energins flöde och att energi är oförstörbart.
Du kan ge exempel och förklara hur energikällor och energianvändning hänger ihop på ett enkelt sätt. Du förklarar på ett välutvecklat sätt hur det hänger ihop med energins flöde och att energi är oförstörbart.
Labbrapport
Du kan visa på ett enkelt sätt hur du har gjort och vad du har kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild
Du kan visa på ett utvecklat sätt hur du har gjort och vad du har kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild
Du kan visa på ett välutvecklat sätt hur du har gjort och vad du har kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: