Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Världsreligionerna

Skapad 2016-05-23 14:34 i Husensjö skola Helsingborg
Genomgång av fem världsreligioner, deras utmärkande drag samt en jämförelse mellan dessa.
Grundskola 4 – 6 Religionskunskap
...

Innehåll

Avsnitt 1

Uppgifter

  • Världsreligionerna

Matriser

Re
Bedömningsmatris Religion och Världsreligionerna

1
2
3
Beskriva och förklara
Du kan med hjälp av centrala ord och begrepp beskriva och förklara både muntligt och skriftligt.
Eleven har grundläggande kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att beskriva centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Eleven har goda kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att förklara och visa på samband mellan centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Eleven har mycket goda kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att förklara och visa på samband och generella mönster kring centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Se skillnader och likheter
Du kan se skillnader och likheter och förklara vad dessa beror på och vilka konsekvenser dessa medför.
Dessutom för eleven enkla resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner och andra livsåskådningar.
Dessutom för eleven utvecklade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner och andra livsåskådningar.
Dessutom för eleven välutvecklade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner och andra livsåskådningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: