Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Idrott & hälsa år 2 Vinbergsskolan

Skapad 2016-06-03 12:12 i Vinbergsskolan Falkenberg
Vi ska leka och röra oss med glädje, både inne och ute!
Grundskola 2 Idrott och hälsa

Huvudfokus kommer att vara de motoriska grundformerna, springa, hoppa, klättra, stödja, kasta mm, både enskilt och sammansatt. Vi kommer att lära oss att följa enkla instruktioner och regler för lekar och spel, i detta lägger vi även stor vikt vid samarbete och respekt för varandra. Vi ska utvärdera och reflektera över lärandet som sker genom fysiska aktiviteter. Vi vill att barnen ska känna rörelseglädje.

Innehåll

Syfte - förmågor och kunskaper som ska utvecklas

Du kommer att träna din förmåga att röra dig allsidigt och arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du ska ges möjlighet att utveckla en god kroppsuppfattning och tron på din fysiska förmåga. 

Kopplingar till läroplan

 • Idh
  Syfte röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,

Bedömning - vad och hur

Vi kommer att bedöma hur du utför de grovmotoriska grundformerna. Detta gör vi genom observationer i olika sammanhang.

Vi kommer att bedöma din förmåga att använda begrepp kring dina idrottsupplevelser. Detta gör vi genom samtal kring och om viktiga begrepp. 

Kopplingar till läroplan

 • Idh  E 6
  Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
 • Idh  E 6
  Eleven kan samtala om egna upplevelser av fysiska aktiviteter och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang kring hur aktiviteterna kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.

Undervisning och arbetsformer

Du ska under läsåret leka olika typer av lekar. Träna grunderna för bollspel, kasta-fånga-studsa och hantera tillhörande redskap. Vi kommer att uttrycka oss med hjälp av kroppen i till exempel olika former av dans och samarbetsövningar, samt arbeta med att få en god kroppskontroll i olika situationer.

 

Kopplingar till läroplan

 • Idh  1-3
  Rörelse Grovmotoriska grundformer, till exempel springa, hoppa och klättra. Deras sammansatta former i redskapsövningar, lekar, danser och rörelser till musik, såväl inomhus som utomhus.
 • Idh  1-3
  Hälsa och livsstil Ord och begrepp för och samtal om upplevelser av lek, hälsa, natur- och utevistelser.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: