Skolbanken Logo
Skolbanken

Årskurs:

7 - 9

Sång och ensemblespel

Gylle skola, Borlänge · Senast uppdaterad: 4 november 2020

Under en period kommer vi jobba med sång och ensemblespel. Du kommer få möjlighet att spela Gitarr/Bas/Keyboard och Trummor. Du kommer få lära dig ackord och enkla bas och slagverkskomp på din nivå.

Syfte

Du skall under perioden utveckla kunskaper som gör det möjligt att delta i musikaliska sammanhang, både genom att själv musicera och genom att lyssna på musik. Du kommer ges möjlighet att tillägna dig musik som uttrycks- och kommunikationsmedel. Genom undervisningen kan du utveckla din kunskap att använda röst, instrument och symboler i musikaliska sammanhang. Du skall under perioden få möjlighet att utveckla din musikaliska lyhördhet och förmåga att spela och sjunga tillsammans med andra Du får möjlighet att utveckla förmågan att uppleva och reflektera över musik. Din erfarenhet av musik skall utmanas och fördjupas i mötet med andras musikaliska erfarenheter och musikkulturer.

Förmågor att utveckla inom detta område

Du deltar i sång och spelar på olika instrument. Du skapar musik med hjälp av röst, instrument och digitala verktyg och gestaltar en musikalisk idé.

Centralt innehåll i undervisningen

Vi skall spela populärmusik i ensemble (musikgrupper) där låtarna har valts utifrån intresse och svårighetsgrad hos gruppmedlemmarna. Viktigast är att du utvecklar ditt instrumentala spel så att ni får ett samspel i gruppen och är lyhörda för varandra i gruppen.

Undervisning

Vi kommer öva och spela låtarna med lärarhandledning, men även självständig övning. I undervisningen kommer vi att öva samspel, ackordspel på gitarr eller piano, trummor och bas på anpassad nivå.

Bedömning

I bedömningen bedömer vi både din instrumentkunskap,  samt hur du samspelar och samarbetar med övriga i ensemblen.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback