Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fg Instrumentkännedom

Skapad 2016-06-19 21:48 i Fäladsgården Lunds för- och grundskolor
Grundskola 6 Musik

Du känner redan till många instrument. I det här arbetsområdet kommer du lära dig många instrument som du inte visste fanns, men också lära dig mer om de instrument du redan känner till. 

Innehåll

Introduktion

Vi börjar med att lista de instrument som vi alla känner till, de intsrument som de flesta känner till och de instrument som bara några av oss känner till. Det gäller att brain-storma fram så många instrument som möjligt! Se uppgift 1

Vi går grundligt igenom de olika instrumentgrupperna och tillsammans placerar vi in alla olika instrument vi kunde komma på i de olika grupperna. Vi diskuterar vad som kännetecknar de olika instrumentgrupperna och hur man kan skilja dem åt. 

Forska om ett instrument

Dags att fördjupa sig i de för oss nya instrumenten. Det gör vi genom att skapa en presentation om de instrument som i avsnitt 1 hamnade på "bara några känner till" eller " de flesta känner till". 

Se uppgiften nedan. 

Presentera din presentation

Nu är det dags att lämna in er presentation i Unikum eller Classroom (beroende på vad din lärare har bestämt) och att presentera den inför klassen/gruppen på en lektion. 

Uppgifter

  • Instrumentkännedom introduktion

  • Instrumentkännedom presentation

Matriser

Mu
Fg Instrumentkännedom

Nivå 1
Kan namnet på några instrument och kan också någon instrumentgrupp. T.ex att gitarr är ett stränginstrument.
Nivå 2
Kan namnet på flera olika instrument och kan kategorisera de flesta i rätt instrumentgrupp. Känner till hur våra vanligaste (vardagligaste) instrument låter.
Nivå 3
Kan namnet på flera olika instrument och är också bekant med hur olika instrument låter. Kan kategorisera många olika instrument i rätt instrumentgrupp. Kan till viss del resonera kring hur olika instrument är besläktade med varandra.
Nivå 4
Kan namnet på flera olika insturment och är välbekant med hur olika instrument låter. Kan med lätthet placera många olika instrument i rätt instrumentgrupp och kan även förklara hur olika instrument är besläktade med varandra.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: