Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

SO ht-15 och vt-16 åk 3, Enångers skola

Skapad 2016-06-20 14:06 i Enångers skola Hudiksvall
Vi arbetar med SO genom samtal, filmer och bilduppgifter. Grupparbeten samt enskilda arbeten.
Grundskola 3 SO (år 1-3)

Vi arbetar med livskunskap där kamratskap, relationer och att kunna skilja på rätt och orätt står i centrum. Vi använder oss av diskussioner, klassråd och elevråd. Under år 3 arbetar vi med högtiderna jul och påsk och pratar om varför vi firar dem. Besöker även Sankta Maria i Iggesund för påskvandring. Yrken och verksamheter i vårt närområde. Barnkonventionen. Under de olika områden vi arbetar med så söker vi kontinuerligt även info via internet samt annat tillgängligt material på skolan. Aktuella samhällsfrågor tas upp bla i samband med lilla aktuellt och vid tillfällen då större händelser sker. Jordgloben använder vi i samband med att vi arbetar med världsdelarna.

Innehåll

Avsnitt 2

Kopplingar till läroplan

 • SO  1-3
  Att leva tillsammans Livsfrågor med betydelse för eleven, till exempel gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer.
 • SO  1-3
  Att leva tillsammans Normer och regler i elevens livsmiljö, till exempel i skolan, i digitala miljöer och i sportsammanhang.
 • SO  1-3
  Att leva i närområdet Hemortens historia. Vad närområdets platser, byggnader och vardagliga föremål kan berätta om barns, kvinnors och mäns levnadsvillkor under olika perioder.
 • SO  1-3
  Att leva i närområdet Yrken och verksamheter i närområdet.

Avsnitt 1

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: