Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kyrkogårdsboken

Skapad 2016-08-15 12:34 i Killebäckskolan Lunds för- och grundskolor
Grundskola 7 – 9 Svenska

16/9-7/10 arbetar vi med läsförståelse utifrån Unga Radioteaterns "Kyrkogårdsboken". Du arbetar i Google Drive och bedöms efter slutuppgift på Classroom 14/10 i matrisen här på Unikum.

Det vi främst arbetar med är att sammanfatta, tolka och analysera texter.

Innehåll

Matriser

Sv

F
E
C
A
Läsförståelse
Visar ej grundläggande läsförståelse.
Genom att göra enkla sammanfattningar av olika texters innehåll med viss koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven grundläggande läsförståelse.
Genom att göra utvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med relativt god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven god läsförståelse.
Genom att göra välutvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven mycket god läsförståelse.
Tolka och resonera
Resonerar ej om textens budskap.
Dessutom kan eleven, utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor, tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk.
Dessutom kan eleven, utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor, tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna i olika verk.
Dessutom kan eleven, utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor, tolka och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: