Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kristendomen åk 7

Skapad 2016-08-17 14:28 i Östergårdsskolan Halmstad
Grundskola 7 – 9 Religionskunskap
Religion hjälper människor att försöka förstå varför världen finns, hur de kan leva och vad som är meningen med livet.

Innehåll

Målet med arbetsområdet är att:

Lära sig om kristendomen och de centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna. Du ska få kunskap om likheter och skillnader inom de olika inriktningarna inom kristendomen samt kunna se hur religion påverkas av och påverkar samhälleliga förhållanden och skeenden.

 

Film:

http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?article=SLIF1014&db=42

 

 

 

Uppgifter

  • Planerings och arbetshäfte Kristendom

  • Uppgift: Hjälp din lillebror att förstå Kristendomen

  • Uppgift under v43 "Hjälp din lillebror att förstå Kristendomen"

  • Bildstöd till begreppen inom kristendomen

Matriser

Re
Kristendomen åk 7

Nivå 1
För att uppnå nivå 1 ska du uppfylla kraven på nivå 1
Nivå 2
För att uppnå nivå 2 ska du uppfylla kraven för nivå 1 samt nivå 2
Nivå 3
För att uppnå nivå 3 ska alla nivåerna vara uppnådda.
Begreppsförmåga
Kunskaper om kristendomen. Urkunder (skrifter) Riter och ceremonier, Heliga rum och platser Centrala tankegångar
Du har grundläggande kunskaper om kristendomen och visar det genom att beskriva centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Du har goda kunskaper om kristendomen och visar det genom att förklara och visa på samband mellan centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Du har mycket goda kunskaper om kristendomen och visar det genom att förklara och visa på samband och generella mönster kring centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Analysförmåga
Jämföra, se likheter och skillnader och förklara dessa
Dessutom för du enkla resonemang om likheter och skillnader inom kristendomens tre huvudinriktningar Katolska, ortodoxa och protestantiska kyrkan.
Dessutom för du utvecklade resonemang om likheter och skillnader inom kristendomens tre huvudinriktningar. Katolska, ortodoxa och protestantiska kyrkan
Dessutom för du välutvecklade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader inom kristendomens tre huvudinriktningar. Katolska, ortodoxa och protestantiska kyrkan.
Undersöka samband och resonera om dessa. Resonera om religiösa frågor som påverkar samhället
Du kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva enkla samband med enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Du kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva förhållandevis komplexa samband (sambandskedjor) med utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang.
Du kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva komplexa samband (sambandskedjor) med välutvecklade och väl underbyggda resonemang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: