Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jul föreställning

Skapad 2016-08-18 11:19 i Södertälje Friskola AB Grundskolor
I ett samarbete med bild, teknik, slöjd och musik kommer vi att sätta ihop en jul föreställning som ska visas för andra klasser, föräldrar och vänner innan jul lovet. Vi kommer att arbeta med scenografi, ljud, ljus, kostym, make-up, scen bygge, flyers, inbjudningar, musik och manus.
Grundskola 7 – 9 Bild Teknik Slöjd

I ett samarbete med bild, teknik, slöjd och musik kommer vi att sätta ihop en jul föreställning. Vi kommer att arbeta med scenografi, ljud, ljus, kostym, make-up, scen bygge, flyers, inbjudningar, musik och manus.

Innehåll

Undervisningens innehåll - Hur?

I de olika ämnena kommer vi att arbeta med olika delar av musikalen.

Vi kommer att se en film som heter Jesus Christ Superstar som kom ut 1973. Detta är en klassisk musikal om Jesus liv som då den gjordes var en modern tolkning. 

Vi kommer att se på olika stilar inom scenografi och kostym och fundera ut vad som skulle vara kul och genomförbart för oss att göra.

Vårat tema ska vara gemenskap och kärlek. Tillsammans ska vi komma på en berättelse eller välja en berättelse att visa upp. 

I slutet av terminen kommer vi att sätta upp föreställningen och bjuda in föräldrar, vänner och andra elever på skolan. 

Josef, vår nya musiklärare, kommer att arbeta med musik och sång med en eller flera av de klasser som han undervisar denna termin.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: