Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Om livets uppkomst på jorden, urtiden och forntiden.

Skapad 2016-08-19 11:05 i Rindö skola Vaxholm Stad
Grundskola 3 SO (år 1-3)

Vi arbetar med hur vår planet skapades och hur livet uppstod på jorden. Vi följer livets uppkomst, från encelliga organismer till människans utveckling. Vidare lär vi oss om forntiden och de olika tidsepokerna istiden, stenålder, bronsålder och järnålder.

Innehåll

Syfte

Genom undervisningen i ämnet SO / historia ska elevens nyfikenhet för historia stimuleras och ge eleven förutsättningar att utveckla sin förmåga att tillägna sig en historisk referensram, te x att förstå en tidslinje och hur jorden och människan utvecklats under tusentals år.

Arbetssätt

Du kommer att få läsa och arbeta med olika texter som handlar om livets uppkomst, urtiden och forntiden. Vi pratar och diskuterar om det vi arbetar med.

Du kommer även att få se några filmer från UR, t.ex. Animated science, om trilobiter och dinosaurier, Människor, apor och jag och Rena rama forntiden.

Du kommer att få arbeta i helklass, enskilt och i små grupper. 

Du dokumenterar ditt arbete på olika sätt, t.ex. genom att skriva och rita, filma, dramatisera och fotografera. 

Som extra inspiration åker vi till Historiska museet och upplever utställningen "Möt forntiden".

Bedömning

Du kommer att få visa dina kunskaper på olika sätt. Ibland genom att vi arbetar med olika texter, där du visar att du kan använda dina kunskaper och det du lärt dig i t.ex samtal och diskussioner med lärare och kamrater. Du är delaktig i arbetet genom att vara aktiv på lektionerna och genom att vara en positiv kraft i t.ex. grupparbeten. 

Du dokumenterar ditt arbete på olika sätt och visar då dina kunskaper. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: