Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Grovplanering inför läsåret 16/17.

Skapad 2016-08-19 11:38 i S-Kungsmarksskolan Munkedal
Grundsärskola 7 – 9

Innehåll

Detta är en grovplanering utifrån föregående läsårs utvärderingar.

Morgonuppgifter: Vi kommer att ha en morgonuppgift varje dag. Det är olika ämnen varje dag. De flesta dagarna är det en gemensam uppgift där eleverna ges möjlighet att öva olika förmågor genom det centrala innehållet i respektive ämne.

Vi kommer lägga stor vikt de muntliga förmågorna, tala och samtala i olika sammanhang samt ämnesspecifika ord, begrepp och symboler.

 

Arbetspass: På arbetspassen arbetar eleverna enskilt i olika böcker och med olika uppgifter. Här får eleverna vara med och påverka innehållet utifrån hur mycket de ska göra utifrån timplanen.

 

Svenska: Eleverna har varje vecka veckans ord/ordförståelse, läsning, boksamtal, läsförståelse/skrivuppgift för att de då ges möjlighet att öva sina förmågor på olika sätt.

 

Bild: Eleverna kommer att bearbeta innehållet i kursplanen på de olika lektionerna. Vid bildtema så som t ex färglära kommer planeringarna att läggas upp på Unikum.

 

Matematik: En gång i veckan har vi en matematiklektion. Då bearbetas innehållet i kursplanen gemensamt så att eleverna ges möjlighet att dels få höras själva och dels höra andras resonemang. Vi pratar matematik.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: