Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Demokrati åk 6 ht-16

Skapad 2016-08-22 12:37 i Medarbetarsamtal Ylva Engvall Mölndals Stad
Grundskola F – 9
Vem är det egentligen som bestämmer om allting? Kan du vara med och bestämma? Hur ser det ut i resten av världen?

Innehåll

Vi kommer att lära oss om vad demokrati är och hur vi alla kan/ska vara en del av den. Vi pratar och diskuterar om demokrati både i samhället och på skolan.

 

 

Matriser

Demokrati åk 6 ht-16

F
E
C
A
Du har inte visat att du kan diskutera kring hur människor och grupper kan vara med och påverka beslut. Du har inte visat att du kan diskutera vad som gör att människor och grupper inte kan vara med och påverka.
Du kan på ett enkelt sätt diskutera hur människor och grupper kan vara med och påverka beslut. Du kan på ett enkelt sätt diskutera vad som gör att människor och grupper inte kan vara med och påverka.
Du kan på ett utvecklat sätt diskutera hur människor och grupper kan vara med och påverka beslut. Du kan på ett utvecklat sätt diskutera vad som gör att människor och grupper inte kan vara med och påverka.
Du kan på ett välutvecklat sätt diskutera hur människor och grupper kan vara med och påverka beslut. Du kan på ett välutvecklat sätt diskutera vad det är som gör att människor och grupper inte kan vara med och påverka.
Du har inte visat att du har baskunskaper om vad demokrati är och hur man fattar beslut. Du har inte visat att du har baskunskaper om demokratiska regler och hur beslut fattas i din vardag.
Du har baskunskaper om vad demokrati är och hur man fattar beslut. Du har baskunskaper om demokratiska regler och hur beslut fattas i din vardag.
Du har goda kunskaper om vad demokrati är och hur man fattar beslut. Du har goda kunskaper om demokratiska regler och hur beslut fattas i din vardag.
Du har mycket goda kunskaper om vad demokrati är och hur man fattar beslut. Du har mycket goda kunskaper om demokratiska beslut och hur beslut fattas i din vardag.
Du har inte visat att du har kunskaper om olika samhällsstrukturer(hur ett samhälle kan vara uppbyggt).
Du har baskunskaper om olika samhällsstrukturer(hur ett samhälle kan vara uppbyggt).
Du har goda kunskaper om olika samhällsstrukturer(hur ett samhälle kan vara uppbyggt).
Du har mycket goda kunskaper om olika samhällsstrukturer(hur ett samhälle kan vara uppbyggt).
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: