Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tolka ett konstverk i ord och bild

Skapad 2016-08-22 15:51 i Södertälje Friskola AB Grundskolor
Tolka ett konstverk genom att beskriva med ord samt ta ett foto där konstverket "kopieras"
Grundskola 7 – 9 Bild

 

(hemuppgift för tisdag 23/8 för dem som skulle haft bild då)

Tolka ett konstverk i ord och bild (foto) gör en power point presentation och redovisa. 

arbeta i par.

  1. Beskriv ett porträtt målat av en känd konstnär. Skriv vad ni själva tycker och tänker om porträttet, varför ni valde just det, hur ni känner när ni ser på det, vad ni tror att konstnären vill förmedla, hur ni kan se det. 
  2. Ta reda på lite om konstnären
  3. Ta ett foto som ser likadant ut som porträttet ni valt.
  4. Gör en power point presentation med text och bilder, redovisa för klassen. 

 

 

Matriser

Bl
Hemuppgift

Matris för Hemuppgift

E
C
A
Framställa bilder
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk och delvis genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett utvecklat bildspråk och relativt väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett välutvecklat bildspråk och väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Utveckla idéer
Eleven kan i det bildskapande arbetet bidra till att utveckla idéer inom olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial.
Eleven kan i det bildskapande arbetet utveckla delvis egna idéer inom olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial.
Eleven kan i det bildskapande arbetet utveckla egna idéer inom olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial.
Tolka, koppla, resonera
Eleven kan tolka såväl samtida som historiska bilder och visuell kultur och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang med kopplingar till egna erfarenheter, andra verk och företeelser i omvärlden.
Eleven kan tolka såväl samtida som historiska bilder och visuell kultur och för då utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang med kopplingar till egna erfarenheter, andra verk och företeelser i omvärlden.
Eleven kan tolka såväl samtida som historiska bilder och visuell kultur och för då välutvecklade och väl underbyggda resonemang med kopplingar till egna erfarenheter, andra verk och företeelser i omvärlden.
Beskriva
Dessutom beskriver eleven bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett enkelt sätt med viss användning av ämnesspecifika begrepp.
Dessutom beskriver eleven bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett utvecklat sätt med relativt god användning av ämnesspecifika begrepp.
Dessutom beskriver eleven bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett välutvecklat sätt med god användning av ämnesspecifika begrepp.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: