Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Universum

Skapad 2016-08-24 08:42 i Medarbetarsamtal Ylva Engvall Mölndals Stad
Universum, solsystem, stjärnbilder, världsbilder mm
Grundskola 6 Teknik Fysik

Universum. I arbetsområdet universum kommer du att få lära dg om stjärnbilder, världsbilder, solsystemet, planeter, kometer, meteorer, meteoriter mm. Du kommer att få lära dig om de stora avstånden i rymden, hur de mäts och lite om människans rymdfärder och hur vi använder oss av rymden. Vi kommer även att beröra tidsmätning.

Innehåll

Undervisningens mål

Undervisning

Bedömning

Uppgifter

  • Grupparbete planeter

Matriser

Fy Tk
Universum

Rubrik 1

F
E
C
A
Fy
Du kan inte söka naturvetenskaplig information från olika källor. Du diskuterar inte på ett enkelt sätt hur informationen och källorna kan användas.
Du kan söka naturvetenskaplig information från olika källor. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur informationen och källorna kan användas.
Du kan söka naturvetenskaplig information från olika källor. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur informationen och källorna kan användas.
Du kan söka naturvetenskaplig information från olika källor. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur informationen och källorna kan användas.
Fy
Du kan inte använda utrustning på ett säkert sätt som fungerar ganska bra i undersökningar.
Du kan använda utrustning på ett säkert sätt som fungerar ganska bra i undersökningar.
Du kan använda utrustning på ett säkert sätt som fungerar bra i undersökningar.
Du kan använda utrustning på ett säkert sätt som fungerar mycket bra i undersökningar.
Fy
Du kan inte visa på ett enkelt sätt hur du har gjort och vad du har kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Du kan visa på ett enkelt sätt hur du har gjort och vad du har kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Du kan visa på ett utvecklat sätt hur du har gjort och vad du har kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Du kan visa på ett välutvecklat sätt hur du har gjort och vad du har kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Fy
Du har inga bas kunskaper i fysik. Du ger inte exempel och beskriver hur saker hänger ihop i fysiken. Du använder dig inte av fysiska begrepp på ett ganska bra sätt.
Du har bas kunskaper i fysik. Du ger exempel och beskriver hur saker hänger ihop i fysiken. Du använder fysiska begrepp på ett ganska bra sätt.
Du har goda kunskaper i fysik. Du ger exempel och förklarar hur saker hänger ihop i fysiken på ett utvecklat sätt. Du använder fysiska begrepp på ett bra sätt.
Du har goda kunskaper i fysik. Du ger exempel och förklarar hur saker hänger ihop i fysiken på ett välutvecklat sätt. Du använder fysiska begrepp på ett mycket bra sätt.
Fy
Du kan inte ge exempel och beskriva hur himlakroppar rör sig. Du kan inte diskuterar på ett enkelt sätt varför det blir dag och natt, månader och årstider.
Du kan ge exempel och beskriva hur himlakroppar rör sig. Du diskuterar på ett enkelt sätt varför det blir dag och natt, månader och årstider.
Du kan förklara och beskriva hur himlakroppar rör sig. Du diskuterar på ett utvecklat sätt varför det blir dag och natt, månader och årstider.
Du kan förklara och beskriva hur himlakroppar rör sig. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt varför det blir dag och natt, månader och årstider.
Te
Du kan inte visa på ett enkelt sätt med skisser, modeller eller texter hur du skall arbeta. Du visar inte på ett ganska bra sätt hur du har tänkt.
Du kan visa på ett enkelt sätt med skisser, modeller eller texter hur du skall arbeta. Du visar på ett ganska bra sätt hur du har tänkt.
Du kan visa på ett utvecklat sätt med skisser, modeller eller texter hur du skall arbeta. Du visar på ett bra sätt hur du har tänkt.
Du kan visa på ett välutvecklat sätt med skisser, modeller eller texter hur du skall arbeta. Du visar på ett mycket bra sätt hur du har tänkt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: