Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Konsten att lära sig nya saker åk 5

Skapad 2016-08-25 10:18 i Fria Maria Barnskola Grundskolor
En PP om studieteknik utifrån arbetsmaterialet BUMS.
Grundskola 5 Svenska

Studieteknik är den teknik som du använder dig av när du lär dig nya saker och bygger upp din kunskap. Du och dina klasskamrater lär er nya saker på olika sätt. Det kan vara genom att läsa, lyssna, tala, tänka, titta, skriva och rita. Det gäller bara att hitta den teknik som passar dig bäst. Du kan ha olika studieteknik för olika ämnen. För att hitta din egen studieteknik måste du prova dig fram. Det är bara du som kan veta hur du bäst lär dig något. Vi kommer att arbeta med studieteknik under de två första veckorna på läsåret (vecka 35-36).

Innehåll

Mål

Undervisning

Du kommer att reflektera över hur du själv tycker att du lär dig bäst samt dela med dig av detta till de andra i gruppen. Då får du också ta del av de andras tankar om hur de lär sig bäst.

Du kommer att få pröva på att använda dig av tre olika studietekniker (skriva stödord, återberätta, göra en tankekarta) både genom gemensamma diskussioner och praktiskt arbete enskilt och i grupp.

Bedömning

Du visar vad du lärt dig på lektionerna, genom ditt deltagande i samtal och diskussioner samt genom hur du tar till dig och kan använda dig av de olika teknikerna.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: