Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kemiska begrepp

Skapad 2016-08-26 09:38 i Rydsbergsskolan grundskola Lerum
Grundskola 6 Kemi
På onsdag vecka 35 testar vi av de begrepp som presenterades igår på fokuspasset: Ämne (grundämne),partikel, blandning, lösning, reaktion, fas och två egna begrepp som du tycker hör ihop med området Mat & Kemi. Testet prövar hur väl du förstått de olika begreppen och genomförs på en site/app som heter Socrative. Dina kunskaper kommer du sedan att använda dig av när du beskriver och förklarar olika kemiska samband exempelvis om kemi och men även i andra områden. Du förbereder dig på A-passen genom att använda nätet, kemibok, mig och dina kompisar. Är du osäker på något så prata med mig innan onsdag så får du hjälp. Lycka till! /Peter

Innehåll

Superutmaning!

Förutom att kunna förklara begreppen lär du dig också  ett exempel till varje begrepp och/eller  du kan dessutom visa begreppet med en enkel bild som du ritar. Det kommer du att ha stor nytta av i din fortsatta resa som kemist!

Matriser

Ke
Kemiska begrepp "Matens kemi"

Rubrik 1

  • Ke   använda kemins begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara kemiska samband i samhället, naturen och inuti människan.
  • Ke  4-6   Enkel partikelmodell för att beskriva och förklara materiens uppbyggnad, kretslopp och oförstörbarhet. Partiklars rörelser som förklaring till övergångar mellan fast form, flytande form och gasform.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
  • Ke  E 6
  • Ke  C 6
  • Ke  A 6
Du visar grundläggande kunskaper om begreppen genom att klara av minst hälften av frågorna i testet.
Du visar goda kunskaper genom att klara minst 75% av frågorna testet.
Du visar mycket goda kunskaper genom att klara minst 90% av frågorna på testet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: