Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kemiska begrepp år 7

Skapad 2016-08-26 14:20 i Rydsbergsskolan grundskola Lerum
Grundskola 7 Kemi
På onsdag vecka 35 testar vi av de begrepp som presenterades igår på fokuspasset: Ämne (grundämne),atom,molekyl,blandning, lösning, reaktion, fas och ett eget begrepp som du tycker hör ihop med området Mat & Kemi. Testet prövar hur väl du förstått de olika begreppen och genomförs på en site/app som heter Socrative. Dina kunskaper kommer du sedan att använda dig av när du beskriver och förklarar olika kemiska samband exempelvis om kemi och men även i andra områden. Du förbereder dig på A-passen genom att använda nätet, kemibok, mig och dina kompisar. Är du osäker på något så prata med mig innan onsdag så får du hjälp. Lycka till! /Peter

Innehåll

Superutmaning!

Förutom att kunna förklara begreppen lär du dig också  ett exempel till varje begrepp och/eller  du kan dessutom visa begreppet med en enkel bild som du ritar. Det kommer du att ha stor nytta av i din fortsatta resa som kemist!

Matriser

Ke
Kemiska begrepp "Matens kemi"

Rubrik 1

  • Ke  7-9   Partikelmodell för att beskriva och förklara materiens uppbyggnad, kretslopp och oförstörbarhet. Atomer, elektroner och kärnpartiklar.
  • Ke  7-9   Kemiska föreningar och hur atomer sätts samman till molekyl och jonföreningar genom kemiska reaktioner.
  • Ke  7-9   Partikelmodell för att beskriva och förklara fasers egenskaper, fasövergångar och spridningsprocesser för materia i luft, vatten och mark.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
  • Ke  E 9
  • Ke  C 9
  • Ke  A 9
Du visar grundläggande kunskaper om begreppen genom att klara av minst hälften av frågorna i testet.
Du visar goda kunskaper genom att klara minst 75% av frågorna testet.
Du visar mycket goda kunskaper genom att klara minst 90% av frågorna på testet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: