Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska

·

Årskurs:

7 - 9

Svenska - rättstavning

Svärdsjöskolan, Falun · Senast uppdaterad: 30 augusti 2016

Du kommer under några veckor att få arbeta med området rättstavning.

När du jobbat klart med häftet Rättstavning har du tränat på ord som ofta stavas fel i svenskan. Du har också tränat på ord som vi uttalar på ett sätt men som vi stavar på ett annat sätt. En del ord som vi uttalar försvinner en del bokstäver men det är viktigt att komma ihåg hur de stavas och inte bara hur vi uttalar dem. Du har också jobbat med sammansatta ord, släktord och en del stavningsregler. 

Vi går tillsammans igenom instruktionerna till övningarna. Övningarna jobbar man var och en för sig men vi går tillsammans igenom och rättar alla övningar. Under varje lektion kommer vi tillsammans överens om hur långt man förväntats ha jobbat under lektionen. 

Att kunna stava ord rätt är något man alltid strävar efter men det är inte alltid så lätt då en del ord inte följer stavningsreglerna och en del ord kan uttalas på samma sätt men ha olika betydelse beroende på hur man stavar dem. Stavning är något man behöver öva på och nöta in, så stavningsövningar har man alltid nytta av. 

På detta avsnitt inom svenskan är målet att du ska bli säkrare i stavning och lära dig hur en del ord är släkt med varandra. Efter avslutat arbetsområde visar du upp att du gjort övningarna i häftet och erhåller då E på rättstavningsavsnittet. 

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Svenska - rättstavning
Uppgifter
Ej namngiven

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback