Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hällristningar

Skapad 2016-09-01 14:17 i Vasaskolan Hedemora
Du målar en berggrund med de tre grundfärgerna och sedan målar/ritar du symboler/händelser/saker från din tid och ditt liv.
Grundskola 7 – 9 Bild

Du skall med hjälp av de tre grundfärgerna, blå,röd och gul måla en berghäll, genom att blanda dessa tre färger kan du få fram en nyansrik gråskala som kan varieras i olika färgtoner. Du skall alltså inte använda svart, blandar man svart och vitt får man en "tråkig" grå färg, men arbetar man med grundfärgerna får man en otrolig nyansrikedom och ytan blir intressant och levande. När grunden har torkat, som föreställer berghällen sett uppifrån och täcker hela pappret målar/ritar du figurer/ symboler/ händelser från ditt eget liv med en ren röd färg. det kan vara saker som intresserar just dig, kanske någon pokkemon figur. Gör figurerna så enkla som möjligt, testa dig fram på ett skisspapper innan, så det sedan fungerar att måla/rita dem på berghällen. Figurerna kan du måla med täckande färg eller rita med oljepastellkrita.

Du kan välja måleriteknik eller testa flera som,

akrylfärg

akvarell

tempera

gouache

Innehåll

Undervisningens innehåll

Du provar på olika måleritekniker och arbetar med bruten färg= blandad färg (med de tre grundfärgerna som utgångspunkt) som sätts i kontrast med en ren oblandad röd färg. Enkelt uttrycket så arbetar du med blandad och ren färg.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: