Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Källanalys inom etikprojektet

Skapad 2016-09-05 13:51 i Kattegattgymnasiet Halmstad
Gymnasieskola Fysik

Uppgifter

 • Källanalys inom etikprojektet

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Fysikens relation till och gränser mot etiska, filosofiska och religiösa frågor.
  Fys  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven använder med säkerhet ett naturvetenskapligt språk och anpassar till stor del sin kommunikation till syfte och sammanhang. Dessutom använder eleven olika typer av källor och gör välgrundade och nyanserade bedömningar av informationens och källornas trovärdighet och relevans.
  Fys  A
 • Eleven använder med viss säkerhet ett naturvetenskapligt språk och anpassar till stor del sin kommunikation till syfte och sammanhang. Dessutom använder eleven olika typer av källor och gör välgrundade bedömningar av informationens och källornas trovärdighet och relevans.
  Fys  C
 • Eleven använder med viss säkerhet ett naturvetenskapligt språk och anpassar till viss del sin kommunikation till syfte och sammanhang. Dessutom använder eleven olika typer av källor och gör enkla bedömningar av informationens och källornas trovärdighet och relevans.
  Fys  E

Matriser

Fys
Källanalys inom etikprojektet

E
C
A
Källanalys
Eleven använder olika typer av källor och gör enkla bedömningar av informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven använder olika typer av källor och gör välgrundade bedömningar av informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven använder olika typer av källor och gör välgrundade och nyanserade bedömningar av informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: