Skolbanken Logo
Skolbanken

Kurser:

MUSMUS0

Introduktion i musikkursen, MUSMUS0

Kattegattgymnasiet, Halmstad · Senast uppdaterad: 26 september 2016

Vi lär känna varandra och de grundläggande momenten i musikskapande genom att musicera i grupp. Vi spelar i klassisk popbandsättning, har sessions i Djembetrummor och sjunger tillsammans.

Från och med v. 34 - tom v. 43 är fokus i kursen på att lära känna sin egen musikaliska förmåga och uttryckssätt. Detta görs på olika sätt:

  • Spel i grupp på Djembetrumma. Vi jobbar med rytm, samspel, pulskänsla, call and respons (härmövingar), nyanser, inslag av solospel, 
  • Vi gör sångövningar för att stärka vår förmåga att använda vår röst i musikaliska sammanhang. Att "hitta sitt sångläge", att hitta gemensamma toner, att bli trygga i låta någon annan höra sin sångröst, att hitta sitt sångregister, att kunna följa en melodi. Vi sjunger också med inslag av flerstämmigt.
  • Spel i grupp i klassisk popbandssättning. Du får själv välja bland instrumenten sång, trummor, elgitarr, akustisk gitarr, elbas, klaviatur. Gör egna versioner av redan skrivna låtar och gärna låtar som är kända för gruppen sedan tidigare. Du får möjlighet att ta egna initiativ när det gäller låtval och på vilket sätt låtarna ska spelas. Vi redovisar arbetet genom att spela upp låtarna för varandra.
  • Genomgång och praktiskt användande av de grundläggande begreppen rytm, puls, takt, taktart, kompfigur, tempo, break, ackordanalys, låtens form.
  • Spelglädje och mod! :-)

Läroplanskopplingar

Musicerande i gehörsbaserad och noterad musik med röst eller instrument.

Musikalisk kommunikation med röst och rörelse i musik och danser från olika tider eller kulturer. Stildrag och kännetecken.

Sånger, alternativt låtar och danser, från olika tider eller kulturer.

Instudering i grupp.

Grundläggande musikalisk gestaltning och kommunikation vid framträdande inför publik och i samarbete med andra.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Uppgift 1

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback