Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kontakt sökes sv år 4

Skapad 2016-09-15 16:06 i Montessoriskolan Fyrkappan Grundskolor
LPP Kontakt sökes Prima sv år 4
Grundskola 4 Svenska
På idrottsarenor samlas folk för att vara med om samma spännande upplevelse. När alla sjunger samma sång, har på sig samma färger och hejar på samma lag, då är det ett exempel på att kontakt sökes. Vi vill ha gemenskap. (Prima sv 4 s 36)

Innehåll

Under fyra veckor kommer du att arbeta och bli bedömd på följande kunskapskrav:

LÄSA

  • Kunna läsa skönlitteratur (klassiker) med flyt. Du kommer att träna på att läsa olika typer av skönlitteratur både tyst och högt med inlevelse.
  • Kunna använda lässtrategier: svara på innehållsfrågor. Du kommer att träna på att leta i skönlitterära texter efter svar på ställda frågor kring innehållet.

SKRIVA

  • Kunna skriva berättande text med en tydlig handling. Du kommer att skriva olika texter tex dialog och ett brev där du ska tänka på hur du bygger upp din text.
  • Kunna skriva sakprosatext (argumenterande) med tydligt innehåll och struktur. Du kommer att skriva en text som innehåller en konflikt där du ska ge olika alternativ till lösning.
  • Kunna använda regler för språkriktighet. Du kommer att få träna på att hitta stavfel i texter, men också själv få träna på att stava ord rätt.

SAMTALA

  • Kunna redovisa muntligt. Du kommer att träna på att läsa högt i grupp, men även att diskutera olika lösningar och argumentera för din åsikt.

Uppgifter

  • Kontakt sökes

Matriser

Sv
Svenska 4-6

E
C
A
Läsa med flyt
Du kan med flyt läsa skönlitteratur och faktatexter för barn och ungdomar. Du använder metoder som fungerar ganska bra.
Du kan med bra flyt läsa skönlitteratur och faktatexter för barn och ungdomar. Du använder metoder som fungerar bra.
Du kan med mycket bra flyt läsa skönlitteratur och faktatexter för barn och ungdomar. Du använder metoder som fungerar mycket bra.
Läsförståelse
Du har ganska bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör enkla sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett ganska bra sätt.
Du har bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör utvecklade sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett bra sätt
Du har mycket bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör välutvecklade sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett mycket bra sätt.
Skriva texter
Du kan skriva olika slags texter med ganska tydligt innehåll. Dina texter är uppbyggda på ett ganska bra sätt och ditt språk är ganska varierat. .
Du kan skriva olika slags texter med ganska tydligt innehåll. Dina texter är uppbyggda på ett ganska bra sätt och ditt språk är ganska varierat.
Du kan skriva olika slags texter med ganska tydligt innehåll. Dina texter är uppbyggda på ett ganska bra sätt och ditt språk är ganska varierat
Skrivregler
Du kan på ett ganska bra sätt använda viktiga regler för hur man skriver, stavar och använder skiljetecken.
Du kan på ett bra sätt använda viktiga regler för hur man skriver, stavar och använder skiljetecken.
Du kan på ett mycket bra sätt använda viktiga regler för hur man skriver, stavar och använder skiljetecken.
Berättande texter
Du kan skriva berättande texter med enkla beskrivningar och enkel handling.
Du kan skriva berättande texter med utvecklade beskrivningar och utvecklad handling.
Du kan skriva berättande texter med välutvecklade beskrivningar och välutvecklad handling.
Söka, välja ut och sammanställa
Du kan söka och sätta ihop information från några källor. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur informationen kan användas.
Du kan söka och sätta ihop information från några källor. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur informationen kan användas.
Du kan söka och sätta ihop information från några källor. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur informationen kan användas.
Samtala
Du kan ställa frågor och säga vad du tycker om saker som du känner till så att samtalet fortsätter på ett ganska bra sätt.
Du kan ställa frågor och säga vad du tycker om saker som du känner till så att samtalet fortsätter på ett bra sätt.
Du kan ställa frågor och säga vad du tycker om saker som du känner till så att samtalet fortsätter på ett mycket bra sätt.
Muntliga redogörelser
Du kan förbereda och hålla en enkel muntlig redovisning med början, innehåll och slut som fungerar ganska bra. Du anpassar din redovisning till de som lyssnar och till budskapet på ett ganska bra sätt.
Du kan förbereda och hålla en utvecklad muntlig redovisning med början, innehåll och slut som fungerar bra. Du anpassar din redovisning till de som lyssnar och till budskapet på ett bra sätt.
Du kan förbereda och hålla en välutvecklad muntlig redovisning med början, innehåll och slut som fungerar mycket bra. Du anpassar din redovisning till de som lyssnar och till budskapet på ett mycket bra sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: