Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Digitalt musikskapande i Soundation

Skapad 2016-09-30 11:06 i Tunabergsskolan Uppsala
Grundskola 7 – 9 Musik
Vi lär oss grunderna i att skapa egen musik med hjälp av det nätbaserade programmet Soundation. (www.soundation.com)

Innehåll

Vi lär oss grunderna i att skapa egen musik med hjälp av det nätbaserade programmet Soundation. www.soundation.com 

Under en lektion i datasalen ska eleven sätta ihop olika färdiga ljud i Soundations ljudbank till en mer eller mindre fungerande komposition. Kompositionen ska ha en tydlig uppbyggnad med minst två teman som byter av varandra.  

Uppgifter

 • Digitalt musikskapande

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • skapa musik samt gestalta och kommunicera egna musikaliska tankar och idéer, och
  Mu
 • Centralt innehåll
 • Musikskapande i olika genrer, till exempel visor, ljudkompositioner och låtar.
  Mu  7-9
 • Digitala verktyg för musikskapande, inspelning och bearbetning.
  Mu  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, bidra till att skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som har en i huvudsak fungerande form.
  Mu  E 9
 • Eleven kan även ge enkla omdömen om eget och andras musicerande och bidra med förslag som kan leda till att det musikaliska arbetet utvecklas.
  Mu  E 9

Matriser

Mu
Digitalt musikskapande

Rubrik 1

E
C
A
musikskapande
Du kan, utifrån egna musikaliska idéer, bidra till att skapa musik genom att med hjälp av röst, och digitala verktyg pröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som har en i huvudsak fungerande form.
Du kan, utifrån egna musikaliska idéer, skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva och ompröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som efter någon bearbetning har en fungerande form och karaktäristisk stil.
Du kan, utifrån egna musikaliska idéer, skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva och ompröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som har en fungerande form och en karaktäristisk stil.
reflektion över arbetet
Du kan ge enkla omdömen om eget och andras musicerande och bidra med förslag som kan leda till att det musikaliska arbetet utvecklas.
Du kan ge utvecklade omdömen om eget och andras musicerande och ge förslag som efter någon bearbetning kan leda till att det musikaliska arbetet utvecklas.
Du kan även ge välutvecklade omdömen om eget och andras musicerande och ge förslag som kan leda till att det musikaliska arbetet utvecklas.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: