Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Temadagar CV och personligt brev

Skapad 2016-10-03 10:51 i Tunaskolan Lunds för- och grundskolor
Grundskola 9 Svenska
Under temadagarna övar vi oss på vad som komma skall, vi skriver CV och personligt brev - med en twist!

Innehåll

Du kommer utifrån en instruktion att skriva CV och personligt brev. Ett ska vara "traditionellt" (skriftligt) och ett ska vara "kreativt" (tänk på videon du såg av en person som rappade sitt brev, hämta gärna inspiration härifrån).

Målet med uppgiften är att du ska

  • skriva CV och personligt brev
  • träna och utveckla din kreativitet och att tänka "utanför boxen"
  • träna och utveckla din förmåga att följa allmänna skrivregler

För bedömning, se matris.

Matriser

Sv
CV och personligt brev

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Skriva text
Eleven kan skriva olika slags texter med viss språklig variation, enkel textbindning samt i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Eleven kan skriva olika slags texter med relativt god språklig variation, utvecklad textbindning samt relativt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Eleven kan skriva olika slags texter med god språklig variation, välutvecklad textbindning samt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Estetiska uttryck
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: