Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Astronomi

Skapad 2016-10-03 11:05 i Stavby skola Uppsala
Grundskola 8 – 9
Hur skulle vi agera om vi plötsligt skulle ta emot signaler från rymden, som tyder på att de sända av en utomjordisk civilisation?

Innehåll

Uppgifter

  • Astronomi

  • Detta ska du kunna om rymden.

Matriser

Astronomi

Rubrik 1

Nivå 1
För betygen E krävs att du kan: -diskutera frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle och formulera ställningstagande med enkla motiveringar. -söka naturvetenskaplig information och använda olika källor och för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans. -kunna använda informationen på ett i huvudsak fungerande sätt för att skapa enkla texter . och andra framställningar med viss anpassning till syfte och målgrupp. -grundläggande kunskap om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och utveckling av andra fysikaliska sammanhang och visa det genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Nivå 2
För betyget C krävs att du kan: -diskutera frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle och formulera ställningstagande med utvecklade motiveringar. -söka naturvetenskaplig information och använda olika källor och för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans. -kunna använda informationen på ett relativt väl fungerande sätt för att skapa enkla texter och andra framställningar med viss anpassning till syfte och målgrupp. -goda kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och utveckling av andra fysikaliska sammanhang och visa det genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativ god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Nivå 3
För betyget A krävs att du: -diskutera frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle och formulera ställningstagande med välutvecklade motiveringar. -söka naturvetenskaplig information och använda olika källor och för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans. -kunna använda informationen på ett väl fungerande sätt för att skapa väl utvecklade texter och andra framställningar med god anpassning till syfte och målgrupp. -mycket goda kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och utveckling av andra fysikaliska sammanhang och visa det genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Aspekt 1
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: