Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Praoredovisning

Skapad 2016-10-08 14:04 i Strandängsskolan F-9 Båstad
Grundskola 9 Svenska
Du ska redovisa din prao muntligt med hjälp av något presentationsprogram. I vecka 42 förbereder du din presentation och i vecka 43 redovisar du.

Innehåll

Muntlig praoredovisning vecka 42-43

 

Här är underlaget till din redovisning som du ska göra om praon. Du får ha stödord som du pratar utifrån men läs inte upp en färdig text. Du kan prata om andra saker utöver vad som finns i listan nedan.

 

Du ska använda något presentationsprogram (t ex powerpoint, keynote, i-movie, prezi) där du skriver stödord och/eller har med bilder så att din redovisning blir tydligare och lättare att följa med i.

 

Redovisningen görs måndagen den 24 oktober och onsdagen den 26 oktober. Redovisningen ska ta minst 1 minut men inte mer än 4 minuter. Kolla tiden när du provredovisar för någon!

 

Detta ska du ta upp i din redovisning:

 

 • Korta fakta om praoplatsen (namn, var den finns, vad som tillverkas/utförs på arbetsplatsen, dina arbetsuppgifter)
 • Hur ordnade du din praoplats?
 • Varför valde du att praoa där?
 • Vad var ditt första intryck av platsen och personerna?
 • Hur trivdes du?
 • Vad har du lärt dig om arbetslivet?
 • Skulle du rekommendera platsen till någon? Varför/varför inte?
 • Skulle du vilja arbeta på den arbetsplatsen? Varför/varför inte?
 • Skulle du kunna tänka dig att arbeta inom samma bransch i framtiden? Varför/varför inte?
 • Har praon hjälpt dig i dina funderingar och planer om framtida yrke? Varför/varför inte?
 • Är det bra med prao? Varför/varför inte?
 • Vad har varit mest positivt med din prao? Vad har varit mindre bra?

 

Tidsplan

Vecka 41       PRAO

Vecka 42       tre lektioner till att förbereda redovisning

Vecka 43       redovisning måndag och onsdag. Torsdag – Akademi Båstad

 

Kunskapskrav

 

Förmåga som bedöms

E

C

A

Förmedla texters budskap

Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.

Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.

Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.

Förbereda och genomföra muntlig framställning

Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.

Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.

Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade

muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.

Matriser

Sv
Praoredovisning

E
C
A
Förmåga som bedöms
Förmedla texters budskap
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Förmåga som bedöms
Förbereda och genomföra muntlig framställning
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: