Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Pedagogisk Planering, mall. Landvetterskolan

Skapad 2016-10-10 13:30 i Landvetterskolan Härryda
En mall för hur planeringar vi ger eleverna på Landvetterskolan kan se ut.
Grundskola F – 9
Ämne: FRANSKA åk 8 ht 16 Cartes Postales

Innehåll

Varför ska vi arbeta med det här?

Genom att arbeta med att läsa texter, lyssna på dialoger, öva på grammatiska moment ska vi utveckla din förmåga att förstå, skriva och prata franska. 

Det här kommer du att få undervisning om.

I årskurs 4-9, inom ramen för språkval: 

att lära dig att tala och skriva om att du är bortrest och skriver ett vykort därifrån där du beskriver vad du gör och hur länge du varit där, vem/var du bor och vad du gör. Du ska också få lära dig att prata om vilka aktiviteter du gör vilken tid på året ("Jag åker skidor på vintern"). Du får också lära dig att förstå en text med koppling till arbetsområdet. 

 

 

Lyssna och läsa — reception

 

 

Tala, skriva och samtala — produktion och interaktion

 

Det här ska du lära dig.

Du ska lära dig att skriva en enkel text motsvarande ett vykort där inleder med att säga att du hoppas att mottagaren mår bra, tala om var du är, hur länge du varit där, vem du bor hos, hur hen/de är och hur maten är, vad du gör och avsluta med att säga "puss och kram" samt "vi ses snart". Du ska även få lära dig att böja de verb du behöver kunna böja för att prata om vad du gör (aller - aller au cinema, jouer, regarder samt repetera verben être och avoir för att befästa dessa för att bl.a kunna prata om hur någon är och har).

Så här kommer vi att arbeta.

VI kommer att arbeta i grupp och enskilt med olika övningar samt se filmklipp (Alors Demande - Temps Libre) tillsammans för att befästa de grammatiska moment och det ord-och frasförråd som är kopplat till arbetsområdet. Vi kommer arbeta med kapitel Cartes Postales i Textboken och i övningsboken. 

 

Dessa kunskaper kommer att bedömas:

Din förmåga att:

Din förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på franska samt förstå talad och skriven franska vad gäller moment/ord-och frasförråd kopplat till arbetsområdet. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: