Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mein Reisetagebuch HT16

Skapad 2016-10-27 08:42 i Stenstorpsskolan Halmstad
Ett skriftligt arbete som handlar om att kunna berätta om en resa i presens.
Grundskola 8 Moderna språk - språkval
Vi jobbar med presens och berättar om en resa, i dagboksform, till en plats/olika platser

Innehåll

Eine Reise

Det här arbetsområdet går ut på att du ska kunna berätta om en resa i presens (nutid). Det kan vara en resa som du skulle vilja göra eller en resa som du faktiskt har varit med om. Skriv om din resa i form av en dagbok och använd presens när du berättar för att visa hur väl du kan böja verb i det tempuset.

Du kan t ex börja med att berätta om vart du är på väg, hur och när du åker och vem som är med dig på resan. Du kan också berätta om ni stannar någonstans på vägen och när ni är framme vid resmålet. Sen kan du också berätta hur ni bor och vilka aktiviteter ni hittar på vid olika tillfällen.  Tredje dagen kan också handla om fler saker ni gör och när ni sen åker hem igen. Där kan du också skriva vad du tycker om resan och om du vill åka tillbaka t ex.

Försök variera ditt berättande och få med som många olika personer som möjligt så att det inte hela tiden blir jag, jag, jag och även olika typer av verb, dvs även de med oregelbunden böjning. Det gäller ju att kunna visa mig hur väl du har förstått hur man böjer olika verb i presens

 

Redovisningstillfället är torsdag v 45 (10/11).

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
    M2
  • använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådda,
    M2

Matriser

M2
Skriftlig omdömesmatris Meine Reisetagebuch

E
C
A
Skriftlig framställning
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Skriftlig framställning
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar
Textanvändning
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion.
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant sätt använda det valda materialet i sin egen produktion.
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant och effektivt sätt använda det valda materialet i sin egen produktion
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: