👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Min ekonomi!

Skapad 2016-10-27 09:14 i Kristiansborgsskolan Västerås Stad
Grundskola 7 – 9 Hem- och konsumentkunskap
Vi har nu arbetat med privatekonomi genom föreläsningar, film, gruppdiskussioner och övningar. Du har lärt dig ord och begrepp samt om vikten av att ha balans i sin ekonomi. Området kommer att bedömas genom ett skriftligt prov.

Innehåll

Diskussionsövning

Film och reflektion

Ord och begrepp

Instuderingsfrågor

Budgetövning

 

Matriser

Hkk
Hem- och konsumentkunskap år 7-9

Kunskapskrav i slutet av år 9.

F
E
C
A
Konsumtions-alternativ
Insats krävs.
Eleven gör jämförelser mellan olika konsumtionsalternativ och för då enkla resonemang med viss koppling till konsekvenser för privatekonomi.
Eleven gör jämförelser mellan olika konsumtionsalternativ och för då utvecklade resonemang med relativt god koppling till konsekvenser för privatekonomi.
Eleven gör jämförelser mellan olika konsumtionsalternativ och för då välutvecklade resonemang med god koppling till konsekvenser för privatekonomi.
Konsekvenser
Insats krävs.
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang kring konsekvenser av olika konsumtionsval och handlingar i hemmet utifrån frågor som rör en hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang kring konsekvenser av olika konsumtionsval och handlingar i hemmet utifrån frågor som rör en hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang kring konsekvenser av olika konsumtionsval och handlingar i hemmet utifrån frågor som rör en hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling.