Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Formidable 3 Chapitre 8 La musique

Skapad 2016-11-15 16:16 i Nannaskolan Uppsala
Français Formidable 3
Grundskola 8 Moderna språk - språkval

La musique est importante pour la plupart des gens. Qu'est-ce que tu aimes? Est-ce que tu as un genre de musique préféré? Tu as un artiste préféré? Tu connais la musique francophone? 

Innehåll

 

Syfte

Du får lära dig samtala om din musiksmak och dina musikvanor. Du ska också lära dig att berätta om en av dina favoritartister.

Innehåll

- Ord och uttryck i kapitel 8 Moi et la musique.

- Samtal om musik

- Förberedelse av en muntlig presentation om en artist/grupp.

Bedömning

- muntliga och skriftliga övningar på lektionerna.

- läxförhör

- muntlig presentation av en artist i grupp (vecka 5)

 

 

  •  

Matriser

M2
Kunskapskrav i moderna språk (språkval) åk 7-9

Syfte

Insats krävs
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Använda innehållet i talat språk och texter i egen produktion
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant och effektivt sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Formulera sig i muntliga och skriftliga framställningar
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Bearbeta egna framställningar
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: