Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Engelska

·

Årskurs:

7 - 9

Grammar

Viktoriaskolan, Brickebergskyrkans skolstiftelse · Senast uppdaterad: 23 januari 2020

Under denna period kommer huvudfokuset vara på grammatik och då mer specifikt på verb.

En gång/vecka kommer vi jobba utifrån Gleerups med verb. Varje vecka jobbar vi med en specifik regel som testas av i ett läxförhör veckan därpå.

Den andra lektionen i veckan jobbar vi med följande:

  • Skrivtest på exam, detta för att se elevernas förmåga att skriva helt på egen hand och hur de använder olika strategier när språket inte räcker till.
  • Gun Violence in Schools, då använder vi oss av sidan webenglish.se. Då samtalar vi om företeelser i andra engelsktalande länder. I slutet skriver vi en text där eleverna uttrycker sin åsikt om hur problemet kan lösas. 

Läroplanskopplingar

formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådda,

reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används.

Aktuella och för eleverna välbekanta ämnesområden.

Åsikter, erfarenheter, känslor och framtidsplaner.

Levnadsvillkor, traditioner, sociala relationer och kulturella företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används.

Talad engelska och texter från olika medier.

Muntliga och skriftliga instruktioner och beskrivningar.

Muntlig och skriftlig information samt diskussioner och argumentation med olika syften, till exempel nyheter, reportage och tidningsartiklar.

Strategier för att uppfatta detaljer och sammanhang i talat språk och texter, till exempel att anpassa lyssnande och läsning efter framställningens form, innehåll och syfte.

Språkliga företeelser som uttal, intonation, grammatiska strukturer, satsbyggnad, ord med olika stilvärden samt fasta språkliga uttryck i det språk eleverna möter.

Samtal och diskussioner samt argumentation.

Språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådd när språket inte räcker till, till exempel omformuleringar, frågor och förklaringar.

Språkliga strategier för att bidra till och aktivt medverka i samtal genom att ta initiativ till interaktion, ge bekräftelse, ställa följdfrågor, ta initiativ till nya frågeställningar och ämnesområden samt för att avsluta samtalet.

Språkliga företeelser för att förtydliga, variera och berika kommunikationen som uttal, intonation och fasta språkliga uttryck, grammatiska strukturer och satsbyggnad.

Matriser i planeringen
Kopia av Kunskapskrav Engelska - åk 7-9
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback