Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

LPP för Kling VT-17

Skapad 2017-01-12 08:18 i Pysslingen Förskolor Pärlan Pysslingen
Förskola
Natur, IT, Matematik, Skapande, Kultur. Löpande under terminen kommer vi att jobba utifrån vår värdegrund och barnens lek.

Innehåll

Vad jobbar vi med?

Vi kommer denna termin att jobba kring ämnena Matematik, naturvetenskap, IT, kultur, värdegrund och skapande. Under terminens gång kommer babblarna hjälpa oss och vara vårt övergripande tema.

 

Varför jobbar vi med det? Syfte?

Vi har valt att jobba med dessa ämnena under våren, då barnen har visat ett intresse när vi introducerat olika aktiviteter kring till exempel  naturkunskap och matematik. Värdegrunden ska ligga som en grundsten i vår verksamhet och kommer naturligt att följa med i våra aktiviteter, då vi vill uppmuntra barnen till att vara bra kompisar och bli trygga individer.
Vi ser att barnen har visat ett stort intresse för skapande, och detta kommer vi att jobba vidare med då vi vill att barnens fin/grov motorik utvecklas på ett naturligt och roligt sätt. 

 

Hur kommer vi jobba med det?

Vi kommer att använda Babblarna som vårt tema under våren och varje babblare står för ett ämne som finns i vår läroplan. Under samlingarna kommer vi att introducera Babblarna och berätta vad de står för. När vi ska jobba med något av ämnena kommer den specifika Babblaren vara med och inspirera barnen. IT'n ska vara en naturlig del i vår verksamhet och vår tanke är att använda läroplattan för att kunna reflektera det vi gjort under dagen.

 

Hur gick det?

Vi har introducerat babblarna i våra samlingar, vi uppfattar att barnen tycker att det är roligt och vill gärna prata och vara delaktiga tillsammans med oss pedagoger. Genom temat babblarna så pratar vi på ett naturligt sätt kring värdegrund, språk under våra samlingar och vi kommer att fortsätta med det i framtiden.

Varför? Hur går vi vidare?

Då barnen visat stort intresse för babblarna kommer vi att fortsätta att ha det som vårt övergripande tema. Dock skall vi bli bättre att använda babblarna under våra aktiviteter för att få barnen mer intresserade tex, diddi hoppar fram under vår aktivitet och sjunger en sång. Vi skall även bli bättre på att utnyttja våra reflektionstider mer effektivare och använda oss av våra it verktyg.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: