Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jä ht 19 åk 6 Re Systerreligionerna

Skapad 2017-01-18 10:27 i Järnåkraskolan 4-9 Lunds för- och grundskolor
I det här arbetet kommer du att lära dig grundläggande kunskaper om de tre systerreligionerna. Runt om i världen tror vi människor på olika saker, vi söker svar på svåra frågor och vägledning hur vi ska leva våra liv på ”rätt” sätt. Det har människan gjort så länge hen har funnits, det är bara vad vi tror på som ändrats genom historien. Varför är det så? Vad är det vi tror på idag? Var kommer dessa tankar ifrån? Varför är det viktigt för oss människor att tro på något?
Grundskola 4 – 6 Religionskunskap
Vi besvarar frågorna: Vad innebär begreppet religion? Vad tror man på & hur kan man praktisera de olika religionerna? Vilka likheter och skillnader finns mellan de tre systerreligionerna? På vilka sätt påverkar religionen det dagliga livet för oss människor?

Innehåll

Matriser

Re
Jä ht 19 åk 6 Re Systerreligionerna

Kunskaper om religionerna
Eleven har kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsregler som hör till världsreligionerna och visar det genom att föra resonemang om likheter och skillnader mellan några religioner.
  • Re
grundläggande kunskaper enkla resonemang
goda kunskaper utvecklade resonemang
mycket goda kunskaper välutvecklade resonemang
Religionens roll i samhället
Eleven kan redogöra för några kristna högtider och traditioner och göra jämförelser mellan kristendomens betydelse för svenskt kultur- och samhällsliv förr och nu. Eleven kan också föra resonemang om hur livsfrågor skildras i olika sammanhang och vad religioner och andra livsåskådningar kan betyda för olika människor på ett sätt för resonemanget framåt.
  • Re
  • Re
enkla jämförelser enkla resonemang till viss del för resonemanget framåt.
utvecklade jämförelser utvecklade resonemang för resonemanget framåt.
välutvecklade och nyanserade jämförelser välutvecklade och nyanserade resonemang för resonemanget framåt och fördjupar eller breddar det.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: